Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  
332682
Bokcirkelkasse. Theorin, Johan, Nattfåk
Bokcirkelkasse. Theorin, Johan, Nattfåk
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Kategori: Skönlitteratur
ISBN: 9789170017025
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 1
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Stormvarning utfärdas. När den kraftiga storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg. Familjen Westin har nyligen flyttat till Öland från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse - eller? Det sägs att Åluddens gård är byggd av virke från ett skepp som förlist i havet utanför, vilket enligt folktron inte är särskilt lyckosamt. Och av de båda fyrarna som reser sig som tvillingtorn där ute i vattnet lyser bara det ena. Också kring detta finns det en legend. Men framför allt sägs det att det gamla fyrmästarbostället en gång om året, på natten till julafton, får besök av alla dem som levt på gården, men som nu är döda. Nattfåk är den andra fristående delen i Johan Theorins planerade Ölandskvartett.

Här finns titeln:

Loading...
En intressant bok. Den rymmer mycket om människor. Otrohet, samarbetsproblem, mord, misshandel, skrock, spöken, tjuvar, m.m. Fåken som kommer gör att ytterligare människor dör.
2016-06-21
gun5
SNOKA-bibliotek

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Sök

Logga in

Språk