Hoppa till innehåll
NAVIGERA NAVIGERA

INSTÄLLT! Föredrag Modeslavar - Vad är det verkliga priset för vårt billiga mode? med journalisterna Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom. Pressbild.

INSTÄLLT! Modeslavar - Vad är det verkliga priset för vårt billiga mode?

Föredraget är inställt.

 

 

 

 

Torsdagen den 1 mars kl 18.30. Culturum, Olrogsalen. Entré: 80kr.

Vad är det verkliga priset för vårt billiga mode? I den flerfaldigt prisbelönta reportageboken Modeslavar berättar journalisterna Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom och bakgrunden till att våra kläder kan kosta så lite i dag - om miljöförstöring i produktionens spår och om arbetare som far illa när kläder ska sys i en rasande takt.

Hör Moa Kärnstrand berätta om boken och om de människor, många gånger unga tjejer, som hon mött på sina reportageresor i produktionsländerna i Asien. Moa talar även om hur branschen, internationella organisationer och konsumenter framöver kan minska risken för att kläder produceras under dåliga arbetsförhållanden och av barn. Läs mer om boken Modeslavar här.

Natur & Kulturs debattbokspris 2017 för boken Modeslavar.

Arr: Kultur & Bibliotek

Låna på biblioteket
271124
Bok:Modeslavar:2016
Av: Kärnstrand, Moa
Av: Andersson Åkerblom, Tobias
Modeslavar är ett reportage om en industri med mycket att dölja. Här blottläggs verkligheten bakom de stora klädföretagens hållbara fasad och konsekvenserna av en affärsmodell som går ut på att jaga världens lägsta priser. Men det ges också exempel på modeföretag som faktiskt försöker att förändra och har idéer om hur framtidens hållbara klädindustri kan se ut


 

 
info.biblioteket@nykoping.se | Telefon 0155 - 24 86 86 | Fax 0155 - 24 86 78 | Växel 0155 - 24 80 00
Postadress Nyköpings stadsbibliotek, 611 83 Nyköping | Besöksadress Hospitalsgatan 4, 611 32 Nyköping
Nyköpings kommun