Här-är-du

Sök

Barn med böcker

Vad erbjuder biblioteket?

Här presenteras ett urval av vad vi kan erbjuda dig som förälder på biblioteket. Läs om våra löpande program här.

Barnens första bok

Alla nyfödda barn får en bok som gåva från landstinget. På ditt barns BVC får du ett kort som du tar med dig till biblioteket när du hämtar boken.

Bilderbokskassar

Nu kan du låna en bokkasse med bilderböcker om ett speciellt tema! Just nu har vi 14 kassar med olika teman som exempelvis Vänskap eller att få ett syskon. Du lånar hela kassen, inte enstaka titlar. Lånetiden är 6 veckor. Önskar du fler titlar i samma ämne kan du fråga bibliotekarien om hjälp. Se gärna eller reservera våra kassar här: Bilderbokskasse

Bokrecept

Böcker på recept är ett samarbete mellan olika kommuner i Södermanland. Här i Nyköping skriver en logoped eller specialpedagog ut ett Bokrecept som sedan tas med till Biblioteket. Vi plockar ihop böcker som passar barnets ålder och språkliga utmaning och tar kontakt när det är färdigt. Lånetiden är 28 dagar som vanligt med möjlighet till omlån.

Det huvudsakliga syftet med böcker som en del av språkträning är att underlätta för föräldrar att främja sina barns språkutveckling samt lägga grunden för en positiv attityd gentemot böcker och läsning hos barnen.

Du kan naturligtvis vända dig till personalen för boktips även utan recept!

Föräldrahyllan

Här kan du hitta böcker och tidskrifter för dig som ska bli eller som redan är förälder. Det finns bland annat böcker om graviditet och barns utveckling. Du hittar Föräldrahyllan i Sagogrottan.

Böcker att samtal om

Här har vi samlat ihop lite böcker om ämnen som kan vara svåra att tala om. När man har förlorat någon eller varit med om något som man behöver prata om.

Normkritiska boktips

Ta en titt på Regnbågshyllan! En bokhylla med normkritiska boktips. Websidan administreras av Region Västerbotten.

Böcker på föräldrahyllan

,Stigande ,Fallande

1-4 av 91
357786
Av: Abascal, Gudrun
134846
Av: Alfvén, Malin
282165
Av: Andersen Cerwall, Heidi
112380
Av: Andersen, Heidi


 

 
info.biblioteket@nykoping.se | Telefon 0155 - 24 86 86 | Fax 0155 - 24 86 78 | Växel 0155 - 24 80 00
Postadress Nyköpings stadsbibliotek, 611 83 Nyköping | Besöksadress Hospitalsgatan 4, 611 32 Nyköping
Nyköpings kommun