Hylla med böcker.

För dig som är student

Här kan du hitta information om vilken service biblioteket erbjuder dig som är studerande.

För att kunna använda bibliotekets tjänster krävs det ett lånekort och en PIN-kod på Nyköpings stadsbibliotek. Besök ditt bibliotek och visa upp en giltig legitimation så ordnar vi det. Lånekortet går även att aktivera på Campus Nyköping mot uppvisande av giltig legitimation.

Bibliotekets studerandeservice

Vi abonnerar på ett antal databaser där du bland annat kan söka artiklar. Söker du dock vetenskapliga artiklar är det bättre att du vänder dig till biblioteket på din högskola/universitet. En del databaser kommer du även åt hemifrån.

Boka handledning. Tjänsten är till för dig som till exempel vill veta mer om hur man söker i våra databaser eller behöver hjälp med att hitta information till en uppsats.

Läsplatser på Stadsbiblioteket

• Ett tyst läsrum och läsplatser i biblioteket.
  • Två grupprum (en trappa upp, hiss finns). Grupprummen går ej att förboka. Onsdag eftermiddag är endast ett rum tillgängligt. Grupprummen är öppna alla dagar då biblioteket är öppet

Att söka kurslitteratur

Tänk på att vara ute i god tid. Om boken du söker inte ingår i bibliotekets sortiment kan vi pröva att låna in från ett annat bibliotek, så kallat fjärrlån. Det kan ta tid om det är många på kö och lånetiden varierar. Lånetiden startar från det att den fjärrlånade boken inkommit till Nyköpings stadsbibliotek.

Skicka in en fjärrlåneansökan.

info.biblioteket@nykoping.se | Telefon 0155 - 24 86 86 | Fax 0155 - 24 86 78 | Växel 0155 - 24 80 00
Postadress Nyköpings stadsbibliotek, 611 83 Nyköping | Besöksadress Hospitalsgatan 4, 611 32 Nyköping
Nyköpings kommun