Här-är-du

Sök

Boken kommer hem till dig

Boken kommer är en gratis service för dig som på grund av till exempel hög ålder, funktionshinder, långvarig sjukdom eller synskada inte själv kan komma till biblioteket eller Bokbussen. Det innebär att du får hemskickat det du vill låna från biblioteket.

Boken kommer har sommaruppehåll mellan den 29/6 och 12/8. 

Vi ringer regelbundet till dig och hör om du har några specifika önskemål. Vi kör hem eller skickar din beställning ungefär en gång i månaden.

Vad kan jag låna?

Du kan låna det mesta som biblioteket erbjuder. Exempelvis romaner, deckare, biografier, faktaböcker, tidskrifter, talböcker, CD-böcker, böcker på andra språk, lättlästa böcker eller böcker med extra stor stil.

Talboksservice

Du som läser talböcker (DAISY) kan få dessa hemskickade till dig portofritt med posten. Talböcker är till för dig som på grund av synskada eller någon form av handikapp inte kan läsa vanliga böcker. Läs mer om talböcker.

Depositioner till vård och omsorg

Arbetar du inom vård & omsorg? Vi kan erbjuda er depositioner av böcker till grupp- och äldreboenden inom kommunen. Vi plockar ihop böcker efter era önskemål och kör ut dem till er. Lånetiden är tre månader och vi behöver din beställningen minst 2 veckor före önskat datum för leverans. Ring oss eller skicka din beställning till boken.kommer@nykoping.se.

 


 

 
info.biblioteket@nykoping.se | Telefon 0155 - 24 86 86 | Fax 0155 - 26 78 24 | Växel 0155 - 24 80 00
Postadress Nyköpings stadsbibliotek, 611 83 Nyköping | Besöksadress Hospitalsgatan 4, 611 32 Nyköping
Nyköpings kommun