angle-left Litteraturveckan • LitterArt Gästabud

Litteraturveckan • LitterArt Gästabud

Program 14-17 oktober. Det här händer på Culturum och biblioteket under Litteraturveckan som ingår i LitterArt Gästabud 2020.

Onsdag 14/10

Kl. 16.30-19.00 på Barnkulturcentrum, Ung Skaparverkstad. Skrivarworkshop med Annica Edwall

För dig som går på högstadiet eller gymnasiet. Gratis!

Gillar du att skriva eller är du nyfiken på att prova på? Kom med på en kreativ workshop där vi utifrån temat ”Varje liv – en berättelse” arbetar med olika skrivövningar som hjälper dig att komma igång. Du kan vara nybörjare eller ha lång erfarenhet. Ingen föranmälan.

Plats: Barnkulturcentrum, Prästgatan 12 , bakom Culturum.

Torsdag 15/10

Kl. 19.00 i Olrogsalen: Författarbesök av Nina Wähä

Möt författaren som berättar om sitt författarskap, om romanen Testamente, som har hyllats av kritiker och blivit nominerad till Augustpriset.
Hon debuterade 2007 med romanen S som i syster och 2010 kom nästa roman: Titta inte bakåt! Hon spelade också en av huvudrollerna i filmen Babylonsjukan och har sjungit i popbandet Lacrosse.

Testamente har hyllats av kritiker och blivit nominerad till Augustpriset i den skönlitterära klassen. Testamente är en familjeroman som inte liknar något annat.
OBS! Entré 80 kr, tidigare köpt biljett gäller!

Fredag 16/10

Kl. 10.30 i Olrogsalen: Sångstund – Imse Vimse

För barn mellan 0-6 år och deras vuxna. Vi sjunger och gör ramsor.

Lördag 17/10

Kl. 12.00 i Olrogsalen: Berättarstund med Stina Palmberg Eriksson

Välkommen att lyssna till Stinas berättelser och dela med dig av dina egna.

Kl. 15.00 i Olrogsalen: Författarbesök av Marit Kapla

Vinnare av Augustpriset 2019 – årets svenska skönlitterära bok. Osebol är en berättelse om vår tid. En litterär sensation från världens mittpunkt. Osebol är en by vid Klarälven i norra Värmland. I boken möter läsaren så gott som alla byns vuxna invånare, intervjuade av Marit Kapla som själv är uppvuxen där. Osebol är en säregen läsupplevelse som saknar motsvarighet. Intervjuerna har kokats ned till lyriska vittnesmål som går rakt in i hjärtat.

Lördag kl. 10.30–12.30 & 13.00–15.00 Öppen Skaparverkstad på Barnkulturcentrum 

Workshops på temat Varje liv - en berättelse. Gör ditt självporträtt. Prova att skapa dig själv som docka eller gör en teckning eller målning vid staffliet. 30 kr/dag, årskort gäller.

onsdag torsdag fredag lördag

Tipspromenad i Nyköping

Gå vår tipspromenad på temat ”Ett liv - en berättelse”. En Coronaanpassad promenad i Nyköpings stadsmiljö där du besöker kända platser och svarar på frågor kring de spännande personer som har bott och verkat här i vår stad. En härlig lärorik tipspromenad och dessutom har du chansen att vinna fina priser. Välkommen!

Ditt liv – En berättelse Välkommen att använda startskrivmallen och börja berätta om ditt liv - en garanterat spännande och alldeles unik berättelse. Dela med dig eller lägg i byrålådan. Välkommen att dela med dig!

Filmvisning i Västra rummet - Bakom kulisserna på biblioteket

Bibliotekarie Catharina visar runt i biblioteket både framför och bakom kulisserna. Vad är det egentligen som pågår?

Gratisbiljetterna släpps 14 september och du hämtar dem på biblioteket. Max 2 biljetter/pers. Barnevenemang max 5 biljetter/pers.

 

På grund av rådande omständigheter är biljett obligatorisk till samtliga evenemang med tidsangivelse. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och för att vår publik ska kunna delta på ett tryggt och säkert sätt.

Antal personer är begränsat per föreställning för att säkerställa rätt avstånd.

Lokalen kommer att öppnas upp 15 min innan föreställning. Tänk på att hålla minst 2 meters avstånd mellan sällskap.

Sitt enbart tillsammans med det sällskap ni kom med och lämna minst 4 sittplatser fria till nästa sällskap.

Handsprit kommer att finnas i entrén.

Stanna hemma vid minsta symtom på luftvägsinfektion, hosta eller feber.

Sök

Språk

sv-se en-gb