Bokmässan Play
Bokmässan Play

Stadsbiblioteket visar ett urval från Bokmässan i Göteborg

Den 23, 24 och 25 september streamar biblioteket ett urval ur programmet från Bokmässan i Göteborg på storbildsskärm i DigidelCenter på Stadsbiblioteket.

Max 15 personer i lokalen. Gratis!
 

Välkommen!
 

OBS! En programändring har gjorts lördag 25/9.

Här ser du programmen för de olika dagarna:

10:00-10:20   Biblioteken efter corona. Hur har de kommunala folkbiblioteken och deras besökare påverkats av ett drygt år av coronaåtgärder och vilka är de största utmaningar framöver? Medverkande: Anette Winblad von Walter, Johanna Hagelin och Karin Grönvall.
 

10:30-11:00   Kulturminister Amanda Lind presenterar Läsrådet och regeringens arbete för att främja barns och ungas läsande i ett samtal lett Svante Weyler, styrelseordförande för Kulturrådet. Medverkande: Amanda Lind, Svante Weyler.
 

11:00-11:30   Douglas Stuart samtalar med journalisten Mats Almegård om klass och kärlek och om sin hyllade debutroman Shuggie Bain, som förra året tilldelades Booker-priset. Medverkande: Douglas Stuart, Mats Almegård.
 

11:30-12:00   Elisabeth Kolbert. Människans avtryck på planeten är så stora att vi nu talar om en ny geologisk tidsålder: antropocen. Kan vi förändra naturen ännu mer - för att rädda den från oss? Elisabeth Kolbert möter här journalisten Sverker Lenas i ett samtal om de utmaningar människan står inför för att rädda planeten vi bor på. Medverkande: Elisabeth Kolbert, Sverker Lenas.
 

12:30-13:00   Hur många åsikter tål demokratin?/ På sociala medier är tongångarna emellanåt hårda när åsikter framförs och bemöts. Yttrandefriheten i Sverige och flera västerländska demokratier är vidsträckt men var går gränsen för vad man får uttrycka? Och varför upplever en del att de inte blir lyssnade på? Hur värnar vi ett öppet demokratiskt samtal där alla röster får komma till uttryck utan att vissa grupper hängs ut och förtalas? Vad har medier för ansvar för att hålla debatten öppen och fri? Medverkande: Sofia Wadensjö Karén, Caspar Opitz, Katarina Graffman, Brit Stakston.
 

13:00-13:30   Barns rätt att få drömma fritt – en del av det demokratiska samhällsbygget. Alla barn har rätt att tro på sig själva och sin framtid. Men barns möjligheter begränsas av vilken skola de går i, var de bor och vilka föräldrar de har. Det är problematiskt, även ur ett samhälleligt perspektiv. Hur hanterar vi det faktum att barn har lägre framtidstro i områden där ekonomin statistiskt sett är sämre? Vad betyder den ökande skolsegregationen ur ett demokratiperspektiv? Medverkande: Nicolas Lunabba, Tove Lindahl Greve, Dona Hariri.
 

13:45-14:15   Frans de Waal - Djurens komplicerade känsloliv. Den holländske primatologen och psykologen Frans de Waal visar i sin banbrytande bok Mamas sista kram vilket fantastiskt djupt och komplicerat känsloliv som djur har. Frans de Waal, utsedd av tidskriften Time till en av världens hundra mest inflytelserika människor, samtalar här med Helena Bornholm, vetenskapsjournalist.
 

14:20-14:50   Utanför och innanför i tonårsromanen. Med rappa dialoger och absolut gehör för ungas språk skildrar författarna Hanna de Canesie och Melody Farshin en alltför sällan representerad vardag i miljonprogrammen, präglad av såväl våld som ekonomisk utsatthet. Ett samtal om hur uppväxtmiljöer, klassmarkörer och omgivningens fördomar både skapar utanförskap och gemenskap. Programledare: Assia Dahir, journalist.
 

15:00-15:20   Dante – Den förste författaren. Dante Alighieri är en av världslitteraturens mest uppburna författare, men hur såg hans liv ut? Anders Cullhed, Nordens stora Danteauktoritet, skildrar hans bistra levnadsöde mot en rik bakgrund av 1200-talets politiska, ekonomiska och kulturella omständigheter. Medverkande: Anders Cullhed, Per Starke.
 

15:30-15:50   Den florentinska liljan. Vi får följa tre generationer kvinnor genom flera av 1400-talets avgörande händelser: bankväsendet med multinationella företag, humanismen, utbildningsväsendet, konst och kultur, ingenjörskonst och arkitektur, kosmologi och filosofi med centrum i Florens, när Europa gick ifrån medeltid till renässans. Medverkande: Per Starke i ett samtal med Werner G. Jeanrond, professor i systematisk teologi.
 

16:00-16:30   Från kris till kraft – Återstart för kulturen efter pandemin. Pandemin har slagit hårt mot kulturlivet. Dess konsekvenser och utbredda osäkerhet har satt kulturens hela ekosystem i rubbning. Vad behövs för att kultursektorn ska återhämta sig och utvecklas efter krisen? Kommer publiken hitta tillbaka? Medverkande: Linda Zachrisson, Klara Tomson.
 

16:45-17:15   Mytologi, vidunder och gotik. Varför är mytologi så lockande, vad har fantasyn för betydelse i samtida litteratur - och hur hittar de sin inspiration? Medverkande: Siri Pettersen, Johan Egerkrans, Gabrielle De Bourg-Wetterlund, Sara Bergmark Elfgren.
 


10:00-10:30   Litteraturen är död – länge leve den. Ljudboomen och nya digitala läs- och lyssnarvanor har satt igång en genomgripande strukturomvandling i branschen. 2020 passerade ljudboken den fysiska boken i både volym och intäkter. Men hur påverkas litteraturen i sig av förändringarna? Medverkande: Carl Sundevall, Johanna Schreiber, Niclas Sandin, Sven Anders Johansson, Andreas Ekström.
 

10:45-11:15   Transpersoner i huvudrollen. Från att ha spelat bisarra biroller har transpersoner nu tagit rejäla kliv framåt i tv-serier, filmer, böcker och serieromaner. Ett samtal om transskildringar i kulturen, berättelser som saknas - och om vikten av humor. Medverkande: Edward Summanen, Olivia Skoglund, Jenny Jägerfeld, Elias Ericson.
 

11:30-12:00   Nu drar vi till skogs – men är friluftsliv för alla? Intresset för naturupplevelser och friluftsliv ökar och allt fler beger sig ut i naturen. Men för många kan det kännas som ett stort steg. Vad gör man där? Vad behöver man tänka på? Medverkande: Rickard Sjöberg, Beppe Singer, Bengt Fredrikson.
 

12:30-13:00   Tareq Taylors matresa och middag i en gryta. Stjärnkocken Tareq Taylor kommer nu med en ny kokbok full av grytor. Middag i en gryta samlar recept med hälsosamma och enkla råvaror som kombineras till läckra middagar med smaker från hela världen. Det handlar om tidseffektiv matlagning med djupa smaker - några minuters förberedelser av råvarorna, sedan gör spisen resten av jobbet. Medverkande: Tareq Taylor, Alexandra Zazzi.
 

13:00-13:45   Kulturens frihet. Varför är det så viktigt med kulturens frihet? Ett par aktuella rapporter, bland annat från Myndigheten för kulturanalys, lyfter frågor om hur politisk styrning riskerar att påverka den konstnärliga friheten. I ett samtal med kulturminister Amanda Lind diskuterar vi kulturens frihet, möjligheter och begränsningar. Medverkande: Calle Nathansson, Monica Fundin Pourshahidi, Gunnar Ardelius, Amanda Lind.
 

14:00-14:30   Från kilskrift till Harry Potters fan fiction – en ny litteraturhistoria. I ett nytt litteraturhistoriskt standardverk ryms allt från de första skriftsystemen till den senaste medieutvecklingen, en fängslande berättelse varvad med fördjupningar i litteraturens särskilda förhållande till andra konstformer, religion, politik och bokmarknad. Hur har litteraturen utvecklats och vad har läsning betytt för människan genom historien? Medverkande: Steve Sem-Sandberg, Håkan Möller, Marie Lundström, Hanna Jedvik, Carin Franzén.
 

14:30-15:00   Kaosvego – så blir du en köksninja. Kaosvego är kokboken för dig som vill åt magin vid middagsbordet, utan att jobba ihjäl dig för att nå dit. Medverkande: Lisa Bjärbo, Sara Ask, Alexandra Zazzi.
 

15:15-15:45   Psykisk hälsa i skolan i pandemins spår. Under pandemin har ett flertal av landets skolledare, lärare och elever kämpat med ofrivillig distansundervisning. Många unga vittnar om en ensam tillvaro och tuffast har det varit för de elever som behöver lärarstöd, struktur och rutiner i sin vardag för att kunna tillgodogöra sig undervisningen. När pandemin avklingat, vad kan skolan göra för att stärka barns och ungas psykiska hälsa? Neuropsykologen och psykoterapeuten Åse Fagerlund ger här konkreta råd om vilka friskfaktorer som är viktiga för att främja den psykiska hälsan hos både elever och lärare. Programledare: Reyhaneh Ahangaran, barnpsykolog och författare.
 

16:00-16:20   Glöm allt men inte mig! Philomène Grandin berättar om en okonventionell uppväxt med sin pappa musiklegendaren Izzy Young, och hans åldrande och död i demens. En uppväxtskildring och en berättelse om en far och dotter som vägrar släppa taget om varandra. I ett samtal med Pontus Bäckström.
 

16:20-16:50   Poesi – för lust och lärande. Antologin En bro av poesi med äldre och nyare dikter - rikt illustrerad och med samtalsidéer - är en gåva från Svenska Akademien till alla barn som börjar förskoleklass 2021. Skolverket står för distribution och klassuppsättningar. Medverkande: Anna Nordlund, Mats Malm, Tammi Gustafsson Nadel, Eja Embretsson, Ann Boglind, Yukiko Duke.
 


10:00-10:30   Makt och status i kulturvärlden. Hösten 2017 berättade arton kvinnor om mannen som blev känd som kulturprofilen i Dagens Nyheter. Nu är två av dem aktuella med romaner som tar avstamp i den omvälvande metoorörelsen. Elise Karlsson och Anna Kölén möts i ett samtal om litteraturens möjligheter och begränsningar efter hösten 2017. Programledare: Jenny Aschenbrenner, journalist.
 

10:30-11:00   Hongkong – vila i frid. Vilka är de friheter som nu berövas Hongkongborna? Varför har allt gått så snabbt utför? Vad kan vi vänta oss av Kina härnäst? Medverkande: Simona Mohamsson författare och Tao Chan demokratiaktivist från Hongkong.
 

11:00-11:30   Västkusten – Sveriges Cornwall? Cornwall har länge varit den självklara miljön att placera sin feelgoodroman i för brittiska författare. Finns det en motsvarighet i Sverige? Sofia Ymén och Jessika Devert möts i ett samtal om humor och romantik på saltstänkta kobbar och små rara kustsamhällen. Programledare: Carin Hjulström
 

11:30-12:00   Paula Hawkins – Den psykologiska thrillerns mästarinna. Paula Hawkins samtalar med Andreas Norman, författare, om sin tredje psykologiska thriller Ur förtärande eld.
 OBS! Ny programpunkt!
 

12:00-12:40   Vad kan ideella krafter göra för att rädda klimatet? Klimathotet är ett faktum. Vilket ansvar faller på civilsamhället i ett alltmer akut läge där politikerna inte agerar tillräckligt snabbt? Välkommen till ett rundabordssamtal med gräsrotsaktivister och folkbildare som organiserar här och nu för att rädda klimatet. Medverkande: Emma Sundh, Herman Geijer, Pia Björstrand.
 OBS! Ny programpunkt!
 

13:00-13:30   Gängkriminalitet. I Tills alla dör berättar Diamant Salihu om människorna som lever i den mest brutala konsekvensen av samhällets svek, och om några som vägrat ge upp hoppet. Ali Khalil var själv en del av gängen i Göteborg och berättar (tillsammans med Cyril Hellman) i Lilla Chicago sanningen om Göteborgs gängkrig i romanform. I Sju råd till Mustafa: Så blir du lagom svensk i världens mest extrema land ger före detta polisen Mustafa Panshiri sin syn på hur det personliga ansvaret behöver betonas mer när vi diskuterar integration och socialpolitik. Programledare: Alexandra Pascalidou.
 

13:45-14:15   Deckaren som samhällsspegel. Deckaren har med sin enorma spridning en unik möjlighet att sprida viktiga frågor till en stor mängd läsare. Är det rent av en av spänningslitteraturens uppgifter? Och hur påverkas genren av den rådande pandemin? Håkan Nesser, Sofie Sarenbrandt, Rolf Börjlind, Cilla Börjlind och Joakim Palmkvist möts i ett samtal om deckarens ansvar och möjligheter.
 

14:15-14:45   Att skriva om cancer. Hur formulerar man det svåraste när sjukdomen slår till? Göran Greider får sin cancerdiagnos och väljer att minnas och skriva mer utlämnande och skärskådande än tidigare i Barndomsbrunnen. Kristina Sandbergs självbiografiska skildring En ensam plats handlar om förlust och sorg, och om hur cancersjukdomen placerar henne på en ensam plats och hon förlorar sin förmåga att skriva. Programledare: Marianne Rundström, journalist.
 


Arr: Kultur&Bibliotek

Dags för picknick

179631
Bok:Picknick för alla tillfällen:2005 Bok
Av: Ahlberg, Monika
Utgivningsår: 2005
Språk: Svenska
Hylla: Qcaa
Medietyp: Bok
Förlag: Prisma
Resurstyp: Fysiskt material
Författaren ger förslag på picknickar av olika slag och för olika tillfällen - på en sommaräng, en parkeringsplats, i en båt, på hösten, på morgonen och i skymningen. Recept samt råd och tips om dukning och transport av mat och dryck m.m.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
77201
Bok:Äntligen picknick:2007 Bok
Av: Danielsson, Sylvia
Utgivningsår: 2007
Språk: Svenska
Hylla: Qcaa
Medietyp: Bok
Förlag: ICA
Resurstyp: Fysiskt material
Bok om att äta utomhus. Här finns t.ex. idéer till strandpicknick, utflyktsmat på promenaden i skogen eller vid havet, båtlunch och cykelmat. Recepten har hämtat inspiration från hela världen. Här finns rätter från grillen, smörgåsar, sallader, pajer och efterrätter.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
22173
Bok:LCHF för familjen:2012 Bok
Av: Hallén, Anna
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Hylla: Qcab
Medietyp: Bok
Förlag: Bonnier fakta
Resurstyp: Fysiskt material
Boken innehåller recept på mat enligt LCHF speciellt för barn. Det är både recept på barnfavoriter som omskapats till LCHF och helt nya rätter, från picknickmat till en hel meny för barnkalas. Även om barn och vikt, godis och läsk, mat för överaktiva barn, mat till den som leker och tränar, glada magar och tillsatser i mat.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
126308
Bok:Vintageparty:2013 Bok
Av: Hansson, Linda
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Hylla: Qcaa
Medietyp: Bok
Förlag: Norstedt
Resurstyp: Fysiskt material
En bok för den som vill ordna en personlig fest med inspiration från olika traditioner. Sju teman: vårvimmel, picknickparty, folkparksfest, skördefest, båtbaluns, reslust och vinteryra. Bilder, tips, recept, sminkning, frisyrer och kläder.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
269646
Bok:Picknick:2016 Bok
Av: Kammeborn, Pia
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Hylla: Rbo
Medietyp: Bok
Förlag: Votum
Resurstyp: Fysiskt material
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
54460
Bok:Smaker från Fjällbacka:2008 Bok
Av: Läckberg, Camilla
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Hylla: Qcaa
Medietyp: Bok
Förlag: Forum
Resurstyp: Fysiskt material
Båda författarna kommer från Fjällbacka. Här presenterar de mat som de förknippar med livet på västkusten. Maten i de cirka sextio recepten har lagats på plats bland kobbar, sjöbodar och fiskebåtar. Det är fisk och skaldjur, grillrecept, picknickmat och söta smaker.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
83433
Bok:Mat för stora och små:2007 Bok
Av: Malhotra, Charlotta
Utgivningsår: 2007
Språk: Svenska
Hylla: Qcaa
Medietyp: Bok
Förlag: Forum
Resurstyp: Fysiskt material
132 recept tänkta för barnfamiljer. Här finns tips på arbetsuppgifter i köket för barnen och på uppläggningar. De tio kapitlen är: vardagsmiddag, helgmiddag, klassiker, frukost, mellanmål/brunch, fredagsmys, efterrätter, vi bakar, picknick och födelsedagskalas.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
118884
Bok:Matpusslet:2008 Bok
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Hylla: Qcaa
Medietyp: Bok
Förlag: ICA
Resurstyp: Fysiskt material
Boken innehåller 72 nya recept för veckans alla dagar. Även picknickmat och ett kapitel inriktat på barnen samt om hur man får barn att testa nya smaker.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
97241
Bok:Utemat:2007 Bok
Av: Nilsson, Pär
Utgivningsår: 2007
Språk: Svenska
Hylla: Qcaa
Medietyp: Bok
Förlag: Bonnier
Resurstyp: Fysiskt material
Boken innehåller recept på maträtter avsedda att vara lätta att laga utomhus. Kapitlen tar upp olika utesituationer som skidturen, paddlingen, picknicken, vandringen och barnkalaset. Här finns italiensk spagettipizza, zucchinipanna, svamppytt och desserter som pannacotta, citronfromage och vildmarksgino.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
444156
Bok:Portionen under tian - äta ute:2021 Bok
Av: Olvenmark, Hanna
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska
Hylla: Qcaa
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material
ATT ÄTA UTE är ett fantastiskt sätt att umgås. Särskilt om man med äta ute menar att äta sin middag ute i naturen. Med en knytis-picknick eller en enkel måltid som lagas på plats har alla råd att vara med. Portionen under tian: Äta ute är en bok för dig som längtar efter att komma ut i naturen till vardags. Förutom recept innehåller den också inspiration och tips.
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
165815
Bok:Picknick:2004 Bok
Av: Sandgren, Arild
Utgivningsår: 2004
Språk: Svenska
Hylla: Qcaa
Medietyp: Bok
Förlag: Richter
Resurstyp: Fysiskt material
En bok med idéer för utflykter under hela året. Recept på mat och dryck, råd om tallrikar, bestick och packning av picknickkorgen, förslag på praktiska redskap samt tips på aktiviteter och lekar. Även om hur man ordnar en inomhuspicknick.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
63721
Bok:Millas mysmat:2008 Bok
Av: Tubertini, Camilla
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Hylla: Qcaa
Medietyp: Bok
Förlag: Prisma
Resurstyp: Fysiskt material
Boken vänder sig till barnfamiljen. Här finns fredagsmysmat, rätter för fest och picknick och vardagsmat att laga tillsammans med barnen - nyttigheter, snacks, mellanmål, desserter och barndrinkar. Förslag på vuxenvarianter finns ibland.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
450474
Bok:Jennys sommar:2021 Bok
Av: Warsén, Jenny
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska
Hylla: Qcaa
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material
"Jennys sommar” är en given följeslagare i köket under årets varma månader när grillen tas fram. Förutom mängder av bra recept på grillmiddagar bjuder Jenny Warsén på härlig midsommarmat, läskande drycker, svalkande efterrätter och gofika. Här hittar du dessutom förslag på picknickmat och hennes bästa tips på vad du kan göra med trädgårdens bär och frukter. Med sina välsmakande och rättframma recept har Jenny Warsén blivit en av landets mest populära matbloggare, ”Jennys sommar” är hennes femte kokbok efter succéer som ”Snabbt, gott och billigt”, ”Middagstipset” och ”Baka med godis”.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
65269
Bok:Magisk sommar:2013 Bok
Av: Widell, Hannah
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Hylla: Qcaa
Medietyp: Bok
Förlag: Norstedt
Resurstyp: Fysiskt material
Bok med recept och inspiration för både festliga och mer avslappnade tillfällen: tapas på utetrappan, picknickmat för en dag på stranden, marinader och tillbehör till sommarens grillkvällar, comfort food, matbröd och kaffebröd. Systrarna Hannah och Amanda, som tillbringar somrarna på Gotland, berättar också om sig själva.
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna

Hemester - upptäck Sverige

328349
371116
451558
364428
256003
328347
287337
287347
288166
450822
362678
295974
355850
343290
274787

Snickra till trädgården

75928
Bok:Utesnickerier:2011 Bok
Av: Andersson, Ingald
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Hylla: Ppb
Medietyp: Bok
Förlag: ICA
Resurstyp: Fysiskt material
Boken vill inspirera till att snickra för trädgården. Det är både större projekt som grind, uteplats och entrétak och mindre saker som brevlåda och soptunna.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
15354
Bok:Snickra i trädgården:2010 Bok
Av: Bridgewater, Alan
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Hylla: Ph
Medietyp: Bok
Förlag: Norstedt
Resurstyp: Fysiskt material
Boken innehåller ett antal snickeriprojekt av varierande svårighetsgrad. Femton förslag på trädäck, femton andra projekt för trädgården såsom bänkar, lekstugor, planteringsbord och grindar. Delmomenten visas steg för steg i bild. Råd om planering, materialköp, verktyg och underhåll samt olika snickeritekniker.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
154014
Bok:Gör det själv till trädgården:2003 Bok
Av: Eriksen, Laila
Utgivningsår: 2003
Språk: Svenska
Hylla: Ppb
Medietyp: Bok
Förlag: Forum
Resurstyp: Fysiskt material
Saker att snickra till trädgården. Steg för steg-anvisningar för såväl små saker som blomlåda och fågelbord som större projekt som utemöbler.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
57520
Bok:Snickra till trädgården:2010:[Ny utg.] Bok
Av: Eriksen, Laila
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Hylla: Ph
Medietyp: Bok
Upplaga: [Ny utg.]
Förlag: Bonnier Impact
Resurstyp: Fysiskt material
Här presenteras idéer och förslag på vad man kan snickra till uteplatsen och trädgården. Steg för steg-instruktioner med illustrationer. Även om tekniker och materialval, skruv, spik och lim. 25 olika projekt, bl.a. blomsterlådor, hyllor, bord, bänkar, stol och soffor, låda för dynor, utekök, fågelbord och kompost.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
88818
Bok:Inred ute:2011:[Ny utg.] Bok
Av: Hallbäck, Reva
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
Upplaga: [Ny utg.]
Förlag: Bonnier fakta
Resurstyp: Fysiskt material
Boken presenterar olika projekt för trädgården. Här visas hur man gjuter en grill, gör en berså, gräver en damm, tillverkar en hängmatta, gjuter plattor till trädgårdsgången, murar en mur, lägger skiffer, planterar bambu och inreder terrassen.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Fler utgåvor/delar:
306721
Bok:Snickra & bygg:2018 Bok
Av: Jeppsson, Anna
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Ph
Medietyp: Bok
Förlag: Bokförlaget Semic
Resurstyp: Fysiskt material
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
116328
Bok:Snickra mera till trädgården:2012 Bok
Av: Jeppsson, Anna
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Hylla: Ph
Medietyp: Bok
Förlag: ICA
Resurstyp: Fysiskt material
Här presenteras nästan fyrtio olika snickeriprojekt för trädgården i varierande svårighetsgrad. För varje projekt finns bild och byggnadsbeskrivning med måttsatt ritning. T.ex. vedskjul, altan, skärmtak, plank, grind, planteringsbord, trädgårdsmöbler, utekök, spaljé och ljuslykta.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
74712
Bok:Snickra själv till hemmet & trädgården:2007 Bok
Av: Jeppsson, Anna
Utgivningsår: 2007
Språk: Svenska
Hylla: Ph
Medietyp: Bok
Förlag: ICA
Resurstyp: Fysiskt material
Femtio olika projekt att snickra själv presenteras. Föremålen är tänkta för hemmet och trädgården och sträcker sig från ett bokstöd till en friggebod. Anvisningar med sprängskisser, foton, materiallistor och steg för steg-beskrivningar.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
361530
Bok:Snickra ute & inne:2020 Bok
Av: Jeppsson, Anna
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Ph
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material
Våga snickra!Populära duon Anna och Anders Jeppsson är tillbaka med en ny bok som bjuder på ren snickarglädje och får det att klia i fingrarna.Barnsäng, bröstpanel eller insektshotell? Här finns inspirerande och kreativa projekt för både ovana och erfarna hemmasnickare, allt från enkla och praktiska föremål till baldakin och växthus!I vackra miljöer både ute och inne presenteras något för alla, med tydliga perspektivritningar. Ett härligt utekök, en smart och snygg växthylla, bänkar & bord, dekorativa hyllor och praktiska skåp samt en mängd inspirerande småprojekt – här finns allt du behöver!Författarna Anna och Anders Jeppsson är uppskattade för sina vackra och inspirerande foton samt detaljerade ritningar och byggbeskrivningar. De har ett stort antal böcker bakom sig och dyker återkommande upp i många olika tidningar och magasin.Exempel på projekt:DagbäddFönsterluckorElementskyddBaldakin till trädgårdenPiedestal med förvaringPlanteringsbordFörvaringslådaInsektshotell
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna
170864
Bok:Klassiska trädgårdsmöbler att snickra själv:2004 Bok
Av: Långberg, Peter
Utgivningsår: 2004
Språk: Svenska
Hylla: Ph
Medietyp: Bok
Förlag: ICA
Resurstyp: Fysiskt material
Handbok om att snickra egna möbler till trädgården. Ett tjugotal projekt, t.ex. solstolar, olika typer av trädgårdsbänkar, soffor, armlänstolar samt möbelgrupper, presenteras här med skalenliga ritningar, foton och snickeribeskrivningar.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
78103
Bok:Snickra till tomt och trädgård:1991:1. utg. Bok
Av: Mårtensson, Hans
Utgivningsår: 1991
Språk: Svenska
Hylla: Ppb
Medietyp: Bok
Upplaga: 1. utg.
Förlag: ICA
Resurstyp: Fysiskt material
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
77661
Bok:Trä ute:2011 Bok
Av: Mårtensson, Hans
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Hylla: Ppb
Medietyp: Bok
Förlag: ICA
Resurstyp: Fysiskt material
Ett tjugotal projekt att snickra för trädgården presenteras. Boken är indelad i tre delar: Del ett visar exempel på lösningar för olika hustyper och trädgårdar. Andra delen presenterar olika saker att göra med byggbeskrivningar och ritningar - utedäck, plank, möbler m.m. Del tre redogör för de grundtekniker som används.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
110247
Bok:Snickra för hem & trädgård:2005 Bok
Av: Qvist, Leif
Utgivningsår: 2005
Språk: Svenska
Hylla: Ph
Medietyp: Bok
Förlag: Prisma
Resurstyp: Fysiskt material
Femtio projekt att snickra själv för bostaden, trädgården, fritidshuset och balkongen presenteras. Exempel är grind, utebord, plankbil, förvaringsidéer, ljuslampetter, mobil blomstertrappa. Steg för steg-beskrivningar, färgfoton och ritningar. Även om verktyg och tips om olika byggmaterial.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Fler utgåvor/delar:
92999
Bok:55 enkla projekt för din trädgård:2011 Bok
Av: Skote, Malena
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
Förlag: Semic
Resurstyp: Fysiskt material
En inspirations- och idébok för trädgårdens olika delar: köksträdgården med drivbänkar, växthuset, bersån för saftkalas, barnens trädgård med lekhus och egna små odlingslådor. Knep för hur man återvinner prylarna som blivit över och hur man skapar olika uterum.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
357529
Bok:Kreativ i trädgården:2020 Bok
Av: Örnberg, Anna
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material
Följ med in i en mängd kreativa och fantasifulla trädgårdar! Här finns massor av idérika tips på charmigt återbruk, nyskapande inredning och gammal hederlig snickarglädje. Bygg måttanpassade odlingslådor till köksträdgården, gör egna växtstöd av läkt eller pigga upp betongplattorna med lite färg. Gjut en pampig salongssoffa i betong, skaffa en familjevänlig hönsgård eller snickra ihop en gunga av spillvirke. Svart och rostigt, konstnärligt, småkitschigt, grånat och patinerat, japanskt, lantligt – här finns något som passar alla!Med sin mångåriga erfarenhet av att skriva om trädgårdar och hemmafixande guidar kreatören Anna Örnberg dig genom personligt utformade odlingar och uterum. Vare sig du är nybörjare eller van vid att bygga och inreda finns här steg-för-steg-projekt, illustrationer, miljöer och teman att inspireras av till din trädgård.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
22641
Bok:Mycket mer än trädgård:2006 Bok
Av: Örnberg, Anna
Utgivningsår: 2006
Språk: Svenska
Hylla: P.09
Medietyp: Bok
Förlag: Semic
Resurstyp: Fysiskt material
Tips och inspiration för den som vill inreda sin trädgård. Här finns förslag på planteringslådor och bänkar att bygga själv, hur man gör blomsterkäppar och dekorerar med taggtråd m.m.
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna

Trädgårdspyssel

60550
Bok:Betong - en gjuten hobby:2009 Bok
Av: Hedengren, Sania
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Hylla: Pp
Medietyp: Bok
Förlag: Semic
Resurstyp: Fysiskt material
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
92108
Bok:Lust & fägring:2012 Bok
Av: Nilsson, Malin
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Hylla: P.09
Medietyp: Bok
Förlag: ICA
Resurstyp: Fysiskt material
Här presenteras olika projekt att skapa själv för trädgården. T.ex. gjuta lejon och fågelbad i betong, måla gamla krukor, arbeten i bambu, grenar, najtråd, pärlor och textil.
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
171679
Bok:Betongprojekt för hem och trädgård:2004:1. uppl. Bok
Av: Qvist, Leif
Utgivningsår: 2004
Språk: Svenska
Hylla: Pp
Medietyp: Bok
Upplaga: 1. uppl.
Förlag: Prisma
Resurstyp: Fysiskt material
I boken presenteras ett antal stora och små betongprojekt som tavelramar, blomkrukor, plintar och entrétrappsteg. Foton, teckningar och steg för steg-beskrivningar. Författaren är arkitekt och konstnär.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
267012
Bok:Sten och betong i trädgården:2016 Bok
Av: Qvist, Leif
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Hylla: Ppb
Medietyp: Bok
Förlag: Norstedt
Resurstyp: Fysiskt material
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
111759
Bok:Utomhusprojekt:2008 Bok
Av: Qvist, Leif
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Hylla: Ppb
Medietyp: Bok
Förlag: Prisma
Resurstyp: Fysiskt material
Boken innehåller över hundra olika projekt för trädgården, från blomlåda till lusthus. Föremålen byggs i trä, sten och betong. Även om hur de olika materialen fungerar och vilka verktyg man behöver samt genomgång av grundtekniker.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Fler utgåvor/delar:
40459
Bok:Inspirerande betong:2009 Bok
Av: Skote, Malena
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Hylla: Pp
Medietyp: Bok
Förlag: Prisma
Resurstyp: Fysiskt material
Boken innehåller beskrivningar till betongprojekt som kräver lite mer avancerade metoder - användning av formar i silikon, trä och plåt och arbete med finishen och detaljerna. Exempel på föremål är trädgårdsbänk, bord och diskbänk, krukor, skålar, fat, fågelbad, betongplattor, värmeljusstakar och dekorationsföremål.
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna
72273
Bok:Inred ute:2009:1. uppl. Bok
Av: Slipher, Beate
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
Upplaga: 1. uppl.
Förlag: Prisma
Resurstyp: Fysiskt material
Råd och inspiration för skapande av uteplatser. Om hur man gör väggar, golv och tak av material som trä, sten, betong och tyg. Även om hur man inreder med växter, anlägger en damm, ordnar med belysning samt skapar ett utekök.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
126847
Bok:Stora boken om trädgårdsprojekt:2013 Bok
Av: Svärd Häggvik, Marianne
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
Förlag: Bonnier fakta
Resurstyp: Fysiskt material
Boken innehåller ett antal saker för trädgården att göra själv. Steg för steg-instruktioner för föremål i material som pil, betong, trä, sten, tegel, metall och glas, t.ex. växtstöd i pil, blomvas i betong och murad piedestal. Såväl enkla som avancerade projekt.
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
15857
Bok:Terrasser & uteplatser:2010:[Ny utg.] Bok
Av: Thorstensen, Dag
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Hylla: Ppb
Medietyp: Bok
Upplaga: [Ny utg.]
Förlag: Bonnier Impact
Resurstyp: Fysiskt material
Boken innehåller idéer, råd och tips för terrasser och uteplatser. Ett antal projekt presenteras, bl.a. terrassgolv, räcken, trädäck på mark, trappor i trä och sten, uteplats av skiffer, natursten och betongplattor, trädgårdsmurar, grund, anslutningen till huset, material och underhåll, verktyg och hjälpmedel.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
235571
Bok:Betong i hem & trädgård:2015 Bok
Av: Zacke, Susanna
Utgivningsår: 2015
Språk: Svenska
Hylla: Pp
Medietyp: Bok
Förlag: Semic
Resurstyp: Fysiskt material
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
357529
Bok:Kreativ i trädgården:2020 Bok
Av: Örnberg, Anna
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material
Följ med in i en mängd kreativa och fantasifulla trädgårdar! Här finns massor av idérika tips på charmigt återbruk, nyskapande inredning och gammal hederlig snickarglädje. Bygg måttanpassade odlingslådor till köksträdgården, gör egna växtstöd av läkt eller pigga upp betongplattorna med lite färg. Gjut en pampig salongssoffa i betong, skaffa en familjevänlig hönsgård eller snickra ihop en gunga av spillvirke. Svart och rostigt, konstnärligt, småkitschigt, grånat och patinerat, japanskt, lantligt – här finns något som passar alla!Med sin mångåriga erfarenhet av att skriva om trädgårdar och hemmafixande guidar kreatören Anna Örnberg dig genom personligt utformade odlingar och uterum. Vare sig du är nybörjare eller van vid att bygga och inreda finns här steg-för-steg-projekt, illustrationer, miljöer och teman att inspireras av till din trädgård.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna

Sök

Språk