Läsa för, med och om barn

På biblioteket erbjuder vi inspirerande bilderböcker. På föräldrahyllan har vi samlat faktaböcker och tidskrifter om barns utveckling och att vara förälder.

Barnens första bok

Alla nyfödda barn får en bok som gåva från Region Sörmland. På ditt barns BVC får du ett kort som du tar med dig till biblioteket när du hämtar boken.

Omslagen till tre olika sång- och bilderböcker för småbarn.

Bokrecept

Böcker på recept är ett samarbete mellan olika kommuner i Södermanland. Här i Nyköping skriver en logoped eller specialpedagog ut ett Bokrecept som sedan tas med till biblioteket. Vi plockar ihop böcker som passar barnets ålder och språkliga utmaning och tar kontakt när det är färdigt. Lånetiden är 28 dagar som vanligt med möjlighet till omlån.

Det huvudsakliga syftet med böcker som en del av språkträning är att underlätta för föräldrar att främja sina barns språkutveckling, samt lägga grunden för en positiv attityd gentemot böcker och läsning hos barnen.

Du kan naturligtvis vända dig till personalen för boktips även utan recept!
 

Föräldrahyllan

Här kan du hitta böcker och tidskrifter för dig som ska bli eller som redan är förälder. Det finns bland annat böcker om graviditet och barns utveckling. Du hittar Föräldrahyllan i Sagogrottan.
 

Böcker att samtala om

Här har vi samlat ihop lite böcker om ämnen som kan vara svåra att tala om, exempelvis när man har förlorat någon eller varit med om något som man behöver prata om.
 

Sök

Språk