Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om biblioteket.
Hittar du inte svar på din fråga? Kontakta oss, så svarar vi senast nästkommande arbetsdag.

Lånekortet får du när du registrerar dig som låntagare hos oss. Besök ditt bibliotek och visa upp giltig legitimation så får du ett lånekort och en PIN-kod. Mer information om lånekort och låneregler.

På Huvudbiblioteket och på Stigtomta bibliotek lånar du själv i självbetjäningsautomaterna med ditt lånekort eller personnummer och din PIN-kod. På Bokbussen behöver du visa upp ditt lånekort eller din legitimation, så hjälper personalen dig att låna.

För att logga in krävs att du är registrerad låntagare på Nyköpings Stadsbibliotek.

Klicka på Logga in längst upp på sidan, till höger. Om du använder en telefon eller surfplatta, trycker du på de tre vita strecken längst upp till höger, och skrollar ned i menyn till Logga in.

Du loggar in med ditt lånekortsnummer (elvasiffrigt nummer på baksidan av ditt lånekort) eller ditt personnummer (tio siffror) samt din personliga PIN-kod.

Logga in för att komma till Mina sidor. Välj Mina lån för att se vilka böcker du har lånat. Välj Mina reservationer för att se vilka böcker du har reserverat, och vilken plats du har i kön.

Besök ditt bibliotek och visa upp giltig legitimation, så får du välja en ny PIN-kod.

Om du tappat ditt lånekort är det viktigt att du spärrar det omgående. Ring oss på 0155-24 86 86, eller spärra direkt på webbplatsen genom att logga in och gå in på Mina uppgifter, och sedan Lånekort och PIN-kod. Välj Spärra kortet.

Logga in för att komma till Mina sidor. Välj Mina uppgifter, och sedan Visa till höger om Användarprofil. Här kan du ändra telefonnummer, bostadsadress och e-postadress.

Du kan ladda ner en bok som textfil för att läsa på din dator, telefon eller surfplatta. Läs mer om hur du gör under E-böcker och e-ljudböcker.

För att kunna recensera böcker behöver du först logga in med ditt lånekortsnummer/personnummer och din PIN-kod.

Du behöver också ange ett visningsnamn. På Mina sidor, klicka på fliken Mina uppgifter, och sedan på Visa längst ner till höger om Mina uppgifter, sedan på Ändra under Visningsnamn. Skriv in ditt önskade visningsnamn, och godkänn användarvillkoren.

Sök fram den bok du vill recensera eller betygsätta och klicka på Recensera nedtill. Där kan du skriva in din recension.

Sök

Logga in

Språk