Våra tjänster

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker.

Boka en bibliotekarie

Här kan du boka tid om du vill ha hjälp med att söka information, få litteraturtips eller lära dig hur en dator fungerar.

Bokcirklar

Vill du delta i en bokcirkel eller saknar du böcker till din bokcirkel? Här kan du läsa om bokcirklar och om bibliotekets bokcirkelkassar.

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.

Böcker på många språk

Vi erbjuder litteratur till barn och vuxna på många olika språk. Vi kan även låna in böcker på fler språk från andra bibliotek.

Dagstidningar och tidskrifter

Biblioteket prenumererar på många dagstidningar och tidskrifter. En del finns att läsa digitalt och en del finns i pappersform på biblioteket.

Datorer, utskrifter och wifi

På biblioteket kan du låna dator och göra utskrifter. Du kan använda vårt wifi på din telefon, surfplatta eller bärbara dator. Du kan även kopiera och skanna.

Digitala hjälpen

På tisdagar kl 14-16 kan du ringa till biblioteket och få hjälp med att komma igång med enklare digitala tjänster.

E-biblioteket

Här har vi samlat bibliotekets digitala tjänster: databaser, digitala tidningar och tjänster för film och e-böcker.

Inköpsförslag och fjärrlån

Här kan du lämna inköpsförslag på böcker, ljudböcker eller annat. Om vi inte har möjlighet att köpa in det du önskar, kan vi låna in material från andra bibliotek.

Konsumentvägledning

Konsumentvägledningen finns på Huvudbiblioteket, en trappa upp.

Läsrum och studierum på våra bibliotek

Här kan du sitta och läsa och studera i lugn och ro.

Ny i Sverige

På biblioteket finns bland annat språkkurser, lättlästa böcker och språkcaféer. Du kan också få hjälp med digitala tjänster och lära dig om hur samhället fungerar.

Släktforska

På biblioteket finns litteratur och databaser för släktforskning.

Sörmlandslitteratur

I Sörmlandsrummet på Huvudbiblioteket har vi samlat vår litteratur om Sörmland. Samlingen är en rik källa för den som vill lära sig mer om sörmländsk historia och nutid.

Search the catalogue

Language