Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om biblioteket.
Hittar du inte svar på din fråga? Kontakta oss, så svarar vi senast nästkommande arbetsdag.

På Huvudbiblioteket och på Stigtomta bibliotek lånar du själv i självbetjäningsautomaterna med ditt lånekort eller personnummer och din PIN-kod. På Bokbussen behöver du visa upp ditt lånekort eller din legitimation, så hjälper personalen dig att låna.

Logga in för att komma till Mina sidor. Välj Mina lån för att se vilka böcker du har lånat. Välj Mina reservationer för att se vilka böcker du har reserverat, och vilken plats du har i kön.

Om du tappat ditt lånekort är det viktigt att du spärrar det omgående. Ring oss på 0155-24 86 86, eller spärra direkt på webbplatsen genom att logga in och gå in på Mina uppgifter, och sedan Lånekort och PIN-kod. Välj Spärra kortet.

Logga in för att komma till Mina sidor. Välj Mina uppgifter, och sedan Visa till höger om Användarprofil. Här kan du ändra telefonnummer, bostadsadress och e-postadress.

Du kan ladda ner en bok som textfil för att läsa på din dator, telefon eller surfplatta. Läs mer om hur du gör under E-böcker och e-ljudböcker.

För att kunna recensera böcker behöver du först logga in med ditt lånekortsnummer/personnummer och din PIN-kod.

Du behöver också ange ett visningsnamn. På Mina sidor, klicka på fliken Mina uppgifter, och sedan på Visa längst ner till höger om Mina uppgifter, sedan på Ändra under Visningsnamn. Skriv in ditt önskade visningsnamn, och godkänn användarvillkoren.

Sök fram den bok du vill recensera eller betygsätta och klicka på Recensera nedtill. Där kan du skriva in din recension.

Search the catalogue

Account

Language