Böcker på många språk
Pappersböcker på biblioteket
På Huvudbiblioteket finns romaner och facklitteratur på många olika språk.
Böcker på minoritetsspråk hittar du på Minoritetshyllan.
CD- och MP3-böcker på flera språk
Vi har böcker på CD eller MP3 på svenska, engelska, franska, tyska och finska.
E-böcker på flera språk
Världens bibliotek
På webbplatsen Världens bibliotek hittar du e-böcker och e-ljudböcker på flera språk. Världens bibliotek är öppet för alla i Sverige. Du behöver registrera dig med din e-postadress, och fysiskt befinna dig i landet.
Världens bibliotek drivs av Biblioteken i Malmö, i samverkan med Stockholms stadsbibliotek och norska Nasjonalbiblioteket.
På Nyköpings Stadsbibliotek
Nyköpings Stadsbibliotek erbjuder e-böcker och e-ljudböcker på flera språk. Du kan läsa eller lyssna på dessa direkt på webbplatsen, eller i appen Biblio om du använder mobiltelefon eller surfplatta.
Bläddra - e-böcker på nationella minoritetsspråk

Bläddra är en app för mobil och surfplatta med e-böcker på romani chib, samiska och meänkieli. Det långsiktiga målet är att appen även ska innehålla litteratur på finska och jiddisch.
Bakom appen står Kungliga biblioteket.
Tidningar
Via databasen PressReader har du tillgång till mer än 7 000 titlar från 100 länder på 60 språk. Du kan läsa tidningen samma dag den kommer ut i tryck.
I bibliotekets tidningsavdelning i foajén finns också en del tryckta dagstidningar på olika språk.
Är det något du saknar?
Vi kan oftast låna in det från andra bibliotek, främst Mångspråkiga lånecentralen i Stockholm (biblioteket.stockholm.se).
Skicka in ditt önskemål via vårt fjärrlånefomulär.
Kungsholmens bibliotek / Internationella biblioteket
På Kungsholmens bibliotek Internationella biblioteket i Stockholm finns böcker på mer än 100 olika språk samt språkkunnig personal som kan hjälpa dig. Man anordnar även författarbesök, föreläsningar och mycket mer.