angle-left Sök feriepraktik som författare!
Sök feriepraktik som författare!

Nyköpings kommuns författarstipendium i Maria Gripes anda 2021
- en del av Platsens författare Sörmland
 

Platsens författare är ett sätt att ge skrivande ungdomar plats, tid och stöd i att under tre sommarveckor ägna sig åt sin konstform: litteratur. Detta sker via kommunens feriepraktikprojekt. Två ungdomar kommer att väljas ut av en jury från biblioteket.

Stipendierna inom Platsens författare innebär att två ungdomar får en plats att skriva på och en författare eller skrivcoach som läser och pratar med dem om deras texter.

Vad kommer jag göra under praktiken?

Du ska dels skriva på ett valfritt personligt projekt, dels läsa en äldre, känd författare från orten och skriva något utifrån denna. I Nyköpings fall har vi valt Maria Gripe som ju bodde i Nyköping under många år.

Hur gör jag för att delta?

  • Du ska gå i årskurs 9 eller år 1-2 på gymnasiet för att kunna delta.

  • Du ska kunna genomföra praktiken 14 juni till 2 juli (v.24-27) på biblioteket.

  • Du ska lämna ett arbetsprov, något du skrivit på max 1 A4, och ett brev där du berättar om dig och ditt skrivande och vad du hoppas få ut av stipendiet.

Nina Statheus kommer att vara skrivcoach här och en författare kommer att vara skrivcoach för alla kommuner som deltar.

Kontakta lisbeth.sommarstrom@nykoping.se för intresseanmälan med arbetsprov och personligt brev senast måndag 3 maj 2021.
 

Bakgrund

Idén har utvecklats i Jönköpings län. Platsens författare Sörmland stöds och samordnas av Region Sörmlands litteraturfrämjande arbete och drivs av de deltagande kommunerna. Sommaren 2020 var Nyköping pilotkommun, under 2021 deltar fem sörmländska kommuner, en extern professionell författare engageras och de unga i de olika kommunerna får en del moment tillsammans.

 

Arr: Kultur & Bibliotek / Region Sörmland

Sök

Språk

sv-se en-gb