angle-left Skrivartävlingens vinnare utsedd

Skrivartävlingens vinnare utsedd

Skrivartävlingens vinnare är utsedd - grattis Ella!

Uppdraget till skrivartävlingen med tema barnkonventionen var formulerat såhär: "Skriv poetiskt, politiskt, skönt, roligt eller ilsket om vad Barnens rättigheter betyder för dig. Vill du hellre göra en berättelse i serieformat går det också bra."

Bokslukarna har varit jury och utsett Ella till vinnare. Motiveringen löd: Ella tar upp viktiga saker och har flera bra exempel på vad som kan förbättras. Illustrationerna är fina och roliga. Ella har också egna åsikter, det är bra!

Här är Ellas bidrag.

 

 

Några fler bidrag kommer här!

Oliver 11 år

1:a september 1939 startade andra världskriget som varade i sex år. När kriget var över ville man ha fred på jorden så att det inte blev ett tredje världskrig. Den 24:e oktober 1945 startades en organisation som kallas FN. FN startade Unicef den 11:e december 1946. Barnkonventionen startades den 20:e november 1989. Barnkonventionen blev lag i Sverige den 1:a januari 2020. FN:s huvudkontor ligger i New York, USA. Från världskrig till fred… Nästan. Det finns fortfarande andra krig som barn måste fly ifrån. Vi alla måste hjälpas åt att skapa fred på vår jord!

 

Noelle som går i 5:an

Barnens rättigheter är lag i alla länder utom U.S.A alltså har 193 länder godkänt barn som innebär till exempel att vuxna inte får slå barnm att barn har rätt att få tak över huvudet och mat att äta, min åsikgt är att barn i t.ex Indien inte får mat eller någonstans att bo. Om en vuxen slår ett barn är det straffbart. Egentligen ska skolbarn (och andra vuxna) få ha på sig vad de vill, men vissa skolor har skoluniform, detta är inte olagligt men jag tycker att det skulle kunna finnas en alternativ uniform.

Människor i ett friskt land som t.ex Sverige borde ta mer ansvar för barn i andra länder om inte landet själv kan göra det, men t.ex Indien borde ta sitt eget ansvar.

Alla barn bör också ha rätt till en bra familj med snälla föräldrar som de kan lita på.

Mobbning är olagligt men det händer ändå ibland oftast på skolor, mobbning är när en eller flera personer retar och är taskiga mot en speciell person under en. Det var min syn på barnens rättigheter.

Tack Boklsukarna och tack till alla som deltog i tävlingen.

Sök

Språk

sv-se en-gb