angle-left Inköpsförslag och fjärrlån

Inköpsförslag och fjärrlån

Här kan du göra inköpsförslag på böcker, ljudböcker, filmer eller annat. Om vi inte har möjlighet att köpa in det du önskar, kan vi låna in material från andra bibliotek.

Inköpsförslag

För att lämna ett förslag till inköp behöver du logga in på ditt konto. Om du inte har något lånekort än, kan du börja med att skaffa ett.

Fyll i så mycket du kan i formuläret. Ju mer information vi får, desto lättare blir det för oss att ta ställning till förslaget.

Du får ett meddelande om det du föreslagit köpts in, och det kommer automatiskt reserveras för dig.

Gör ett inköpsförslag

Fjärrlån

Om boken eller artikeln du söker inte ingår i bibliotekets sortiment kan vi pröva att låna den från ett annat bibliotek, så kallat fjärrlån. Leveranstiden är minst en vecka. Vi lånar i regel in enbart facklitteratur med undantag för böcker på andra språk. Artiklar ur tidningar, tidskrifter och årsböcker kan beställas som kopior.

Tänk på att lånetiden startar från det att boken inkommit till Nyköpings Stadsbibliotek. Lånetiden varierar. Biblioteket tar inte någon avgift för fjärrlån.

För att göra en fjärrlåneförfrågan behöver du först logga in på ditt konto.

Ansök om fjärrlån
 

Det här kan du inte beställa som fjärrlån

  • Böcker, skrifter och annat som redan finns på biblioteket

  • CD-böcker, video/DVD och annan multimedia

  • E-böcker som inte ingår i vårt bestånd

  • Tidningar/tidskrifter (enstaka artiklar går bra)

  • Böcker som står som referensexemplar, ej utlån

Kurslitteratur

Du som studerar vid högskola eller universitet, även på distans, ska i första hand vända dig till ditt högskole- eller universitetsbibliotek. Biblioteket fjärrlånar i första hand ovanlig och svårfunnen litteratur. Exempelvis sådan som behövs i samband med en uppsats eller annat eget arbete.

Grundkursböcker på gymnasienivå och högskolenivå lånas endast in i undantagsfall. Om undantag görs får man räkna med kortare lånetid. Böcker på grundskolenivå lånas inte in.

Hur lånar jag om fjärrlånade böcker?

Du kan inte låna om på webbplatsen som du gör med böcker du lånat här. Kontakta oss med uppgift om vilken bok det gäller. Du får meddelande om det är möjligt att låna om och eventuellt nytt förfallodatum.

Sök

Språk

sv-se en-gb