Författarsamtal med Sara Lövestam
Författarsamtal med Sara Lövestam

Sara Lövestam är aktuell med boken "Nu levande", den sista delen i romanserien om Monika.

 

(Evenemanget ingår i LitterArt Gästabud som pågår 13-16 oktober. Se fullständigt program för LitterArt i Nyköpingsguiden.)

 

Om Sara Lövestam

Sara Lövestam är född 1980 och arbetar som författare och föreläsare. Sara är språkvetare och utbildad lärare, och har tidigare arbetat som sfi-lärare. Hon skriver språkkrönikor för Svenska Dagbladet och Icakuriren och tillsammans med Patrik Hadenius utgör hon tv-inslaget Språkakuten i Nyhetsmorgon i TV4. Hon är också ständig domare i radiotävlingen Lantzkampen i P1, och har gjort flera språkprogram för tv.

Utgivning

Våren 2009 vann hon tävlingen Bok-SM med sitt manus för debutromanen Udda. Sedan dess har hon utkommit med ytterligare åtta romaner som alla har fått ett fantastiskt mottagande av läsare och recensenter. Med hennes grammatik- och språkböcker har hon nått många nya läsare. Sara har också skrivit flera barn- och ungdomsböcker.

Aktuell nu

Sara är aktuell med Nu levande, den sista delen i romanserien om Monika, som är en humoristisk, smart och varm skildring om barnlängtan, släktarvets betydelse och att hitta sin plats i livet.

Läs mer om Sara Lövestam i Alex författarlexikon (logga in på Mina sidor för att se artikeln).

 

Plats

Olrogsalen i Culturum (Google maps). Adress Hospitalsgatan 4, 611 32 Nyköping.

Tillgänglighet i Olrogsalen (Nyköpingsguiden).

 

Biljetter

Biljettsläpp den 17 augusti kl.10.00.

Köp biljett online via tickster.com eller på Turistbyrån i Rådhuset och Rosvalla Servicecenter.

 

Arr: LitterArt Gästabud, Stadsbiblioteket.

Foto: Anna-Lena Ahlström.

 

Sök

Språk