Föredrag och filmvisning om Culturum och Carl Nyrén

Välkommen till en kväll om Culturum och Carl Nyrén. Fri entré!

Kom och ta del av historien bakom en av Nyköpings karakteristiska byggnader och lär dig mer om dess arkitekt! Regissör Sven Blume visar filmen Det krokiga och det raka om arkitekt Carl Nyrén. Efteråt visas Culturum av två arkitekter som deltog i byggnadens utformning, Karin Nyrén och Lars Gauffin.

Arr: Nyköpings Stadsbibliotek i samarbete med Sörmlands museum

Om de medverkande

Sven Blume

Har sedan examen från Stockholms Dramatiska Högskola 2013 framförallt arbetat med dokumentärfilm, för närvarande med den dokumentära långfilmen Lewerentz i samarbete med SVT. Blume arbetar även med konstfilm, installationer, musikvideos och medskapande projekt.

Karin Nyrén

Anställdes på Nyréns arkitektkontor 1987. Första uppdraget blev att hjälpa till med projekteringen av Culturum i Nyköping i nära samarbete med Göran Flodholm. Främst inredning, färgsättning, belysning och snickeridetaljer samt utformning av barnavdelningen.

Lars Gauffin

Arbetade i 38 år på Nyréns arkitektkontor, till stor del med det offentliga rummet för konst, musik och litteratur. Deltog i projekt Culturum från tävling fram till invigning.