Boken kommer hem till dig

Boken kommer hem till dig

Boken kommer är en gratis service för dig som inte själv kan komma till biblioteket eller Bokbussen. Det innebär att du får det du vill låna levererat hem till dig.

Om du inte själv kan ta dig till biblioteket på grund av hög ålder, funktionsnedsättning, långvarig sjukdom eller synskada kan biblioteket köra hem eller skicka din beställning. Vi ringer och frågar vad du vill låna och ungefär en gång i månaden kör vi hem eller skickar din beställning.

 

Vad kan jag låna?

Du kan låna det mesta som biblioteket erbjuder. Exempelvis romaner, deckare, biografier, faktaböcker, tidskrifter, talböcker, CD-böcker, böcker på andra språk, lättlästa böcker eller böcker med extra stor stil.
 

Talboksservice

Du som läser talböcker (DAISY) kan få dessa hemskickade till dig portofritt med posten. Talböcker är till för dig som på grund av synskada eller annan läsnedsättning inte kan läsa vanliga böcker.

Läs mer om talböcker
 

Depositioner till vård och omsorg

Arbetar du inom vård och omsorg? Vi kan erbjuda er depositioner av böcker till grupp- och äldreboenden inom kommunen. Vi plockar ihop böcker efter era önskemål och kör ut dem till er. Lånetiden är tre månader och vi behöver din beställning minst två veckor före önskat datum för leverans. Ring oss på telefon 0155-24 86 86, eller skicka din beställning till boken.kommer@nykoping.se.

Sök

Språk