angle-left Barnkulturcentrum

Barnkulturcentrum

Barnkulturcentrum är stängt för besök med hänvisning till FHM nya rekommendationer. Barnkulturcentrum - kreativa och lekfulla upplevelser för barn och unga 

Uppdaterad information november 2020: Barnkulturcentrum är stängt för besök med hänvisning till FHM nya rekommendationer.

Hösten på Barnkulturcentrum

Huset är nu öppet med alla sina aktiviteter för barn och unga. På grund av covid-19 har vi behövt tänka om lite för att få till en säker plats för både er besökare och för våra medarbetare, så nu blir det så här:

  • Lördagarna är indelade i två pass, man kan komma till oss antingen kl. 10:30 och hålla på till max kl. 12:30 eller kl 13:00-15:00. Halvtimmen mellan passen är det stängt i verkstan.

  • Vid varje pass kan vi erbjuda plats för 16 deltagare fördelat på två ateljéer. Med en deltagare menar vi en person som befinner sig i rummet, du som medföljande vuxen räknas också.

  • Om man kommer till första passet och det är fullt kan man ta en nummerlapp och få plats till andra passet. Under tiden kan man leka i lekrummet.

  • Vi kommer inte erbjuda fika till försäljning men ni får gärna ta med er eget. Man kan fika inne i vårt bibliotek här på Barnkulturcentrum.

  • Håll avstånd, hosta och nys i armvecket. Tvätta händerna ofta. Stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Nu får vi vara rädda om varandra.

Vi hoppas att dessa åtgärder ska göra det möjligt för oss att kunna hålla öppet för er på ett säkert sätt. Eftersom situationen är ny måste vi prova oss fram och är det något som inte visar sig fungera kan vi behöva ändra.
 

Varmt välkomna tillsammans med era barn!

Öppen skaparverkstad

I vår mysiga skaparverkstad trivs hela familjen. Vi dukar upp för kreativa aktiviteter ledda av olika konstnärer som inspirerar med nya material och idéer varje vecka, för barn och vuxna tillsammans.

Plats för lek, inspirerande läsning och fika

I vår nya avdelning, där Gripes modellteatermuseum tidigare låg, har vi fått renoverat och omgjort med mer plats för lek och samvaro och fika till lågt pris. Här står nu lekträdet som tidigare fanns på biblioteket. I våra bokhyllor har vi böcker om konst och skapande i alla möjliga former och så klart, en hylla med spännande sagor.

Galleri Röda Hästen

Vi har även öppnat en helt ny plats för konst, Galleri Röda Hästen, där vi visar utställningar av och för barn och unga.

Galleri Röda Hästen visar posters på röda väggar.

Vad kostar det?

Entré skaparverkstan: 30 kr. Årskort kostar 200 kr och är giltigt ett år från inköpsdatum.
Vi är kontantfria, det går bra att betala med kort eller swish.
Det är alltid gratis att bara vara här och leka, läsa och se på utställningar.

Öppettider

Hösten 2020 har vi två pass på lördagar kl. 10:30-12:30 och 13:00-15:00 samt under höstlovet mån-fre samma tider. Stängt 31/10 och under jullovet.

UNG skaparverkstad

Går du på högstadiet eller gymnasiet och gillar konst, hantverk, teaterövningar, graffiti,dans, att skriva eller helt enkelt är nyfiken på att prova något nytt? Kom med på workshop, fika och träffa nya vänner. Kunniga och inspirerande konstnärer, hantverkare, dansare, teaterpedagoger och författare mm håller i workshops på olika teman. Du kan också vara med och bestämma vad vi ska göra, vad vill du testa på? 

Hösten 2020 startar 26 augusti och avslutas 16 december. Schema för onsdagarna uppdateras rullande.

Öppettider

Onsdagar kl: 16.30-19.00
Allt är gratis!

Läs mer om allt som händer på: Nyköpings Barnkulturcentrum på Facebook, Nyköpingsguiden eller under bibliotekets evenemangskalender på denna webbplats.

Programansvarig

Annica Edwall

Tel: 0155-24 88 11 

E-post: barnkulturcentrum@nykoping.se

Skaparverkstan

Tel: 0155-24 89 08 

Adress: Prästgatan 12, Nyköping

Sök

Språk

sv-se en-gb